Історія кави в Києві "така ж гірка, як і солодка"
Кава допомагає міркувати, дискутувати, творити, загострюючи розум, полегшуючи спілкування, додаючи безмежності фантазії... Европа підкорилася цьому іноземцеві в середині XVII століття: Венеція, Париж, Лондон, Відень, Гамбург, Мілан здавалися майже без опору. На березі Дніпра ароматна, додаюча бадьорості кава з'явилася років зо 300 тому. Першим київським кавоманом був, напевне, шотландець Патрік Гордон, призначений 1683 р. комендантом Києва, а перша українська кава була гіркою, бо навіть в Европі рецепт солодкої кави з вершками було винайдено лише 5 років потому, цим фактом ми завдячуємо нашому землякові - українському козаку Юрію-Францу Кульчицькому.
Подробнее